Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

08 okt 24 Resultaten WODCA-controles

Van zaterdag 5 op zondag 6 oktober hielden we WODCA-controles (Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken) in onze politiezone. 234 voertuigen werden gecontroleerd, bij alle bestuurders werd een ademtest afgenomen. Zes van hen hadden te veel gedronken en moesten het rijbewijs  inleveren, waarvan twee bestuurders een onmiddellijke intrekking voor vijftien dagen opliepen. Tijdens de controles werden twee voertuigen door onze motards aan de kant gezet omdat ze te snel reden op de ring in Geel (146 kilometer per uur bij een maximum snelheid van 90 kilometer per uur). Beide bestuurders moesten het rijbewijs onmiddellijk inleveren en worden ter verantwoording op de politierechtbank geroepen. 

Bedankt aan het overgrote merendeel (97%) van de bestuurders om zich verantwoord te gedragen in het verkeer! Rijden onder invloed van alcohol of drugs is een absolute killer in het verkeer. 

Verkeersveiligheid is een prioriteit in het Zonale Veiligheidsplan 2020-2025. Onze politiezone blijft inzetten op dagelijkse controleacties, zowel in Geel, Laakdal als Meerhout.