Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 aug 24 Een nieuwe scholenagent vanaf 1 september

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkt al vier jaar met een scholenagent voor alle middelbare scholieren van de scholengroep KOGEKA, GO! Atheneum Geel en BuSo Oosterlo. Vanaf 1 september 2024 zal inspecteur An Vandevenne de fakkel overnemen van Jan Vanuytven, die wijkagent in Elsum is. Hij zal deze functie combineren met die van studentenagent voor het hoger onderwijs. De afgelopen maanden hebben Jan en An intensief aan de overdracht gewerkt en werden hun voornaamste partners ook al op de hoogte gebracht.

Wat mag je van de scholenagent verwachten?
De scholenagent moet gezien worden als ‘wijkagent van de middelbare scholen’. Zij is zichtbaar en aanspreekbaar voor alle scholieren die in Geel naar school gaan. De scholenagent heeft een ruim takenpakket, waarbij transparant communiceren met jongeren en bemiddelend en preventief werken de voornaamste pijlers zijn. De scholenagent werkt nauw samen met interne diensten en externe partners uit het onderwijs en het jeugdwerk en neemt deel aan overlegmomenten. Het algemeen welzijn van de jongeren staat hierbij voorop.

Contactgegevens scholenagent
Scholenagent An Vandevenne heeft een eigen Facebook- en Instagram-account (@scholenagentgeel). Je kan haar ook bereiken op het nummer 0473 56 27 34 en via mail op pz.glm.scholenagent@police.belgium.eu.