Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

21 aug 24 Mobiele bloedinzameling tijdens de opendeurdag op zaterdag 21 september

Het slachtoffer van een ongeval, een baby met geelzucht, een kankerpatiënt ... Wist je dat je door 1x bloed te geven tot 3 patiënten kan helpen? Wat denk je ervan om dit tijdens de opendeurdag van zaterdag 21 september te doen? Afspraak dus in Veiligheidshuis Ter Stokt, tijdens je bezoek aan de opendeurdag.

Bloed, plasma of plaatjes geven. Dat doen we voor elkaar. Voor wie het nodig heeft. Op een dag is dat misschien jouw buurman, je teamgenoot of je moeder. Help ook mee! 

Helaas staan de bloedvoorraden in België ook deze zomer weer heel laag. Daarom organiseert het Rode Kruis tijdens de opendeurdag van zaterdag 21 september een mobiele bloedinzameling. Bloed geven duurt slechts 15 minuten, waarom zou je het niet doen?

Meer info over hoe bloed geven juist in zijn werk gaat, lees je hier: Doneren: hoe, waar en mag ik? | Rode Kruis

Nieuwe donoren kunnen we meteen geruststellen: het is makkelijk, veilig en pijnloos. Het beste bewijs: wie eenmaal heeft gedoneerd, blijft dat meestal ook doen. Het geeft je namelijk een ongelooflijk goed gevoel. Je weet dat je er iemands leven mee redt.

Overtuigd? Kies een tijdslot en reserveer alvast je bedje via https://donorportaal.rodekruis.be/ of via onderstaande QR-code. Maak ook extra reclame bij vrienden en familie!