Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

25 sep 24 Drie politiezones controleren 795 scholieren in treinstations Geel, Herentals en Mol

Op woensdagmorgen vond er in de politiezones Geel – Laakdal - Meerhout, Balen – Dessel - Mol en Neteland een gecoördineerde actie plaats. In totaal controleerden 85 politiemedewerkers 795 scholieren op drugsbezit en verboden wapens in de treinstations.  

De drie Kempense politiezones bundelden de krachten om op hetzelfde tijdstip, net vóór schooltijd, een grootschalige controle te doen in hun treinstations. Zo willen ze het signaal geven dat geweld, druggebruik en intimidatie niet getolereerd worden.  

Vier processen-verbaal opgesteld 
In Geel controleerde de politie 448 jongeren. Daar werd één pv voor drugsbezit en één pv voor een opgedreven brommer opgesteld. De bromfiets werd in beslaggenomen. 
In Herentals controleerde PZ Neteland 248 jongeren. Ook hier betrapte de politie iemand op drugsbezit. Verder had één scholier een verboden wapen bij.  
In Mol waren de controles bij 99 jongeren allemaal negatief.

Onze zone werd ondersteund door drugshonden van andere politiezones (PZ Rupel en PZ Leuven). Vijf politiemedewerkers van de Federale Politie werkten mee aan de actie.

Controle lijnbussen  
In Geel werden op hetzelfde moment ook vijftien lijnbussen gecontroleerd. 755 reizigers moesten een geldig vervoersbewijs tonen aan controleurs van De Lijn. 55 personen konden dit niet en kregen een boete. 

Controle stadspark en De Bogaard
Na schooltijd werden alle aanwezigen in het stadspark in Geel gecontroleerd. 26 personen werden grondig gecontroleerd. De drugshond reageerde positief op zes personen. Bij hun fouille werd er bij één persoon een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen.  
In het stadspark werd er nog een gebruikershoeveelheid cannabis en hasj gevonden door de hond.  
Een anonieme ploeg voerde ook een controle uit aan het jeugdcentrum De Bogaard. Er werden geen drugs gevonden.