Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

25 mrt 24 Resultaten WODCA-controles 23 maart

Op zaterdag 23 maart tussen 14 en 22 uur organiseerden we in onze politiezone een WODCA-actie (Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken). Deze actie werd gecoördineerd door een aspirant-hoofdinspecteur in het kader van een stageopdracht. 

Op verschillende locaties in Geel, Laakdal en Meerhout controleerden we 1 404 bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. We zijn zeer tevreden te merken dat zo goed als alle chauffeurs (99,4%) veiligheid voorop stelden en nuchter achter het stuur zaten! Zeven bestuurders bliezen 'Alarm' bij de ademtest en dienden het rijbewijs voor enkele uren in te leveren. Eén persoon blies 'Positief', zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Tijdens de controles werden ook twee boetes uitgeschreven voor bestuurders van wie het voertuig niet in orde was met de technische keuring. Eén bestuurder gebruikte een foutieve nummerplaat op de aanhangwagen en werd hiervoor ook geverbaliseerd. 

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten uit het Zonale Politieplan 2020-2025. We nemen deel aan gecoördineerde verkeersacties en organiseren gerichte dagelijkse controles, alcohol en drugs horen niet thuis in het verkeer!